Povestea ghidului cu citate despre succes: de ce am ales să public aceasta carte?

 

  • Vreau să mă cunosc mai bine!”
  • Trebuie să câștig mai mulți bani!”
  • Țintesc spre o avansare în carieră!”
  • Îmi doresc să schimb domeniul în care lucrez cu ceva care să mi se potrivească!”

 

     Cu astfel de premise – confirmate, rostite sau doar gândite – începe o adevărată poveste de succes. Aceasta este concluzia la care am ajuns discutând, evaluând și îndrumând zeci de oamenii cu care am avut oportunitatea să vorbesc și să lucrez pe partea de dezvoltare individuală (personală și profesională). Oamenii ca tine care au simțit într-un anumit punct al vieții lor că își pot oferi mai mult, că a îndrăzni să-și împlinească un vis nu este o țel imposibil ci un ingredient al normalității.

     Corectează-mă dacă greșesc: deși îți dorești să faci schimbări pozitive în viața ta, simți că ceva te oprește. Probabil auzi mereu acea voce care îți zice: „nu ai timp, nu este momentul acum, ai deja prea multe responsabilități, mai bine te uiți la un film, cel mai bine ar fi să începi de mâine sau de luni…”. Aceasta este vocea rutinei zilnice.

     O modalitate simplă și la îndemână de a ieși treptat dar sigur din zona de confort este stimularea producerii schimbării prin formula: inspirație + meditație. Altfel spus, să îi permiți minții tale să rezoneze cu ideile potrivite (citate dezvoltare personală) și să te redescoperi și redefinești prin provocări constante (întrebări asociate).

Aproape zilnic dau peste citate despre succes, dar, de departe, printre preferatele mele este acesta:

O călătorie de 1000 de mile începe cu primul pas” (proverb chinezesc).citate despre succes

     Fără excepție, orice schimbare este ca o călătorie: începe cu un prim pas. Și de cele mai multe ori, acest pas este dureros deoarece este în afara rutinei tale zilnice, este în afara zonei tale de confort.

     Una dintre cele mai importante unelte pe care o folosesc în cursurile și training-urile mele – tocmai pentru că i-am observat eficiența, forța – este întrebarea.

     Întrebările potrivite îți reamintesc care sunt obiectivele tale reale și prin răspunsurile pe care tu le dai, descoperi acel boost de energie de care ai nevoie pentru a ieși mereu din zona ta de confort. Cu alte cuvinte, devii conștient de puterea ta interioară și găsești în tine motivația necesară pentru a produce schimbări pozitive în viața ta.

     Deși întrebările potrivite ne pot schimba viața, nu suntem învățați să ne adresăm zilnic întrebările corecte. Iată, așadar, un motiv în plus pentru care am decis să scriu această carte „Scurte întrebări pentru răspunsuri puternice”.

 

“Cine” sunt oamenii care m-au inspirat în publicarea acestui ghid motivațional?

     Aș putea să îți înșir într-o listă lungă o serie de nume mari care mi-au servit ca modele în parcursul meu profesional, în general și ca sursă de inspirație pentru a crea această carte, în particular. Și nu ar fi deloc greșit.

     Cu toate acestea îți voi mărturisi un lucru pe cât de simplu, pe atât de adevărat: cea mai puternică sursă a inspirației mele în selectarea a 365 de citate motivaționale – despre succes și nu numai – și crearea a 365 de provocări sub forma unor întrebări ești chiar TU. Tu, cel care cauți să te redescoperi și să faci schimbarea asumându-ți riscuri și învingându-ți cele mai puternice temeri.

     Unul dintre punctele mele forte este să-i motivez pe oameni adresându-le întrebările potrivite. Astfel, primul pas care a dus la conceperea cărții a fost să scriu un ebook cu 40 de citate despre succes și 50 de întrebări provocatoare. Am oferit acest ebook la câteva persoane. După 50 de zile, o doamnă profesoară din Brașov îmi scrie:

„Bună Bogdan!

Vreau să-ți mulțumesc! Acum cincizeci de zile am găsit, nu întâmplător, ebook-ul tău „Provocări prin 50 de întrebări”. Am răspuns, în fiecare seară, în scris, la o întrebare, nu le-am citit pe toate dintr-o dată, unde ar mai fi fost farmecul? Dar vreau să-ți spun că anumite întrebări m-au izbit pur și simplu, au venit exact atunci când trebuiau, am rămas foarte surprinsă, E ca și cum tu ai fi știut anumite fapte despre mine și mi-ai fi pus anumite întrebări să mă ajute să conștientizez anumite lucruri. Aștept cu nerăbdare volumul al II doilea. ”

La scurt această doamnă a revenit cu un nou mesaj:

„Bună din nou! Mi-a venit o idee. Eu sunt profesor și scriu acum o carte despre „reguli” pentru elevii mei. Una din reguli sună cam așa „Nici o zi fără întrebări”. Pot să fac referire la ebook-ul tău în cartea mea?”     

     În acel moment am realizat și mai mult cât de puternice pot fi întrebările potrivite. Atunci am devenit conștient de faptul că cea mai mare parte din clienții mei au produs schimbări majore în viața lor deoarece le-am adresat întrebări simple dar cu efecte puternice. Astfel m-am apucat de scris și în scurt timp am finalizat cartea „Scurte intrebări pentru răspunsuri puternice”.

 

Cum te va ajuta această carte?

     Trebuie, în primul rănd, să privești această carte ca pe o “culegere de exerciții de dezvoltare personală“ și să faci din autocunoaștere și automotivare un “tabiet” zilnic. Astfel vei ajunge să îți redefinești treptat prioritățile și scopurile și să îți oferi cele mai importante răspunsuri capabile să producă schimbări pozitive în viața ta.

     În carte vei găsi 365 de citate despre succes, prosperitate, creativitate, disciplină, leadership, fericire și autocunoaștere, și vei întâlni 365 de întrebări care te vor provoca zi de zi să ai succes. Nu spun acest lucru doar eu, ci și cititorii cărții.

„Cartea mi se pare un instrument util și captivant, care atrage prin puterea întrebărilor foarte interesant legate de acele citate despre succes bine alese. Când simt nevoia să îmi ridic un pic nivelul de conștientizare a ceea ce este cu adevărat valoros și important pentru mine, îmi arunc o privire în cărticică. :)” Denisa

„Cartea este o gură de aer proaspăt în fiecare dimineață. Mă ajută să ies din casă cu ochii larg deschiși și surprinzător, unele întrebări s-au potrivit cu vibe-ul zilei respective.:) Isabella

 

Care este mecanismul din spatele întrebărilor potrivite?

     Rezultatele apar ca urmare a unor acțiuni. La rândul lor, acțiunile sunt declanșate de emoțiile pe care le trăiești. Emoțiile provin din gândurile pe care le ai. Astfel, dacă ai gânduri potrivite, trăiești emoțiile potrivite, faci acțiunile potrivite și obții rezultatele pe care ți le dorești.

     Scurtând explicația mecanismului, rezultatele pe care ți le dorești depind de gândurile pe care le ai zi de zi. Și întrebarea potrivită este una dintre cele mai simple și eficiente unelte prin care îți poți schimba gândurile.

 

Această carte este pentru tine dacă:

  • Ai un vis la care nu ai renunțat dar ți-e teamă să crezi în reușita lui;
  • Știi că poți mai mult dar încă nu ai găsit calea de a[-ți] demonstra acest lucru;
  • Îți place să ai în fiecare zi inspirație dar și să îi inspiri pe ceilalți;
  • Crezi ca nu e niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a deveni mai bun și a aspira la succes;
  • Ești convins că cele mai înțelepte sfaturi au fost deja scrise și tot ce ne rămâne de făcut este să le urmăm.

carte-citate-despre-succes