”Nu am suficient timp” este un mit

 

”Nu am suficient timp.”

 

”Nu am suficient timp pentru a face ceea ce îmi doresc.” De câte ori pe zi îți spui acest lucru? Orice ai face, nu poți avea mai mult de 24 de ore pe zi. Bogat, sărac, frumos, urât, talentat, netalentat, indiferent cum te vezi, ai 24 de ore pe zi, la fel ca orice om de pe această planetă.

Deci nu poți spune că nu ai timp. În schimb, poți spune: ”Nu-mi folosesc cum trebuie timpul!”.

Poate că acum ai un job solicitant în care ești prins 10 ore pe zi. Nu te grăbi să te plângi de acest lucru. Tu ești în această situație din cauza ta. Ce vreau să-ți zic? Îți spun că în trecut nu ți-ai folosit cum trebuie timpul. Acum ești prins 10 ore pe zi la job, dar asta nu este o cauză, este un efect.

Pentru că ai ales conștient sau inconștient să ajungi în această situație, scăparea ta stă într-un efort intens pe termen lung.

Dacă în trecut, înainte să lucrezi, ai lăsat timpul să zboare pe lângă tine, acum ești nevoit ca o oră pe zi, poate timp de un 1-2 ani să depui un efort maxim în direcția atingerii visului tău.

Dormi mai puțin, sau cum spunea Arnold Schwarzenegger, ”dormi mai rapid”. Renunță la plăcerile neproductive, scoateți televizorul din priză și începe să faci pași spre atingerea potențialului tău.

 

O oră pe zi

 

O oră pe zi… cât înseamnă pentru tine acest lucru? La un moment dat lucram în retail. Practic, 8-10 ore pe zi eram blocat într-un magazin de haine. Simțeam că nu mai am timp de nimic altceva. Evident, eram în această situație din cauza mea. Eram în această situație din cauza modalității în care mi-am folosit timpul în trecut. Cu ani în urmă m-am bucurat zi de zi de satisfacțiile pe termen scurt și neproductive, așa că îmi meritam soarta.

Dar am rezolvat situația începând să citesc cărți de dezvoltare personală 30 de minute pe zi, apoi am evoluat la o oră de citit pe zi. În decursul unui an am citit 30 de cărți despre motivare, vânzări și marketing. Sună a ceva minuscul, dar acest lucru minuscul a adus o schimbare majoră în viața mea. Acum lucrez cât vreau, unde vreau și cu cine vreau. Această schimbare a plecat de la un pas mic pe care îl făceam în metrou, de acasă până la serviciu și de la serviciu până acasă. Acela era timpul meu pe care îl vedeam liber și l-am fructificat la maxim. Pentru un efort zilnic de aproximativ o oră pe zi, eu m-am transformat.

Albert Einstein zicea: ”Nu poți rezolva o problemă cu același nivel de gândire cu care a fost creată.”

Cărțile au făcut pentru mine următorul lucru: mi-au dezvoltat nivelul de gândire. Acest lucru mi-a deschis ochii și brusc am observat câte oportunități sunt în jurul meu!!!

 

Reușitele sunt rezultate

 

Reușitele sunt rezultate. Reușitele sunt produsele finite. Dacă acum îți dorești să reușești într-o anumită direcție, de fapt îți dorești produsul finit. Este foarte bine să îți dorești produsul finit. Ține mereu vie în minte imaginea viitoarei tale reușite, deoarece te va ajuta foarte mult. Dar pentru ca legea atracției să funcționeze pentru tine, nu te opri aici. Descompune acea reușită în pași, chiar dacă nu știi toți pașii.

O reușită des întâlnită în mintea persoanelor de 20-25 de ani este aceasta: ”Până la 30 de ani vreau să fac milionul de euro.”

O imagine frumoasă. Dar mulți se opresc doar asupra imaginii și sunt uimiți că în plan fizic tot cu o imagine rămân și la 30 de ani.

Cum descompui imaginea unui milion de euro în pași mici, aparent banali? S-ar putea să nu poți ști toți pașii acum, dar poți vedea primul pas: ”Să fac 1 euro din ceea ce mi-am propus să fac.”

După ce vei face 1 euro vei ști cum poți face 10 euro, apoi vei ști cum poți face 100 de euro și evoluând vei ajunge să știi până la urmă cum poți face milionul de euro.

Dacă îți este greu să ai rezultate mari din prima, focusează-te pe rezultate mici dar progresive. Nu toate persoanele care se apucă de fitness pot ridica din prima 50 de kilograme. Dar absolut toate persoanele pot ajunge să ridice 50 de kilograme dacă încep prin a ridica 5 kilograme și săptămânal măresc greutatea.

 

Rezultatele sunt ca fructele

 

Rezultatele sunt ca fructele: cresc din semințe. Știi foarte bine că un măr mare și roșu, până să devină un fruct frumos și gustos, el este o sămânță. Apoi devine un lăstar, apoi devine un copăcel firav, subțire și treptat, ajunge un copac gros cu frunze. Apoi, după ce apar florile, ușor ușor apar și fructele, apare acel măr roșu, mare și gustos.

Problema este că multe persoane își doresc rezultate imiediate și vor să accelereze acest proces. Aceste persoane ar vrea să existe un cuptor cu microunde special, în care să arunce o sămânță și care în 10 minute să se transforme brusc într-un măr uriaș. Ce bine ar fi, nu-i așa?

Efortul cel mai mare este să crești copacul, apoi vei avea mere gustoase în fiecare an. La fel este și în viață. Persoanele care acum fac mulți bani și aparent care par că nu depun efort, tind să fie considerate de celelalte persoane ca fiind norocoase.

Total gresit. Aceste persoane au depus în trecut un efort uriaș pentru a crește copacul. Acum depun un efort mic pentru a uda și pentru a îngriji zilnic acel copac. Și pentru că acum au copacul, merele vin aproape de la sine.

Dacă acum tu nu ai copacul, merele nu au cum să vină de la sine. Mai ironic zis, nu poți avea noroc.

 

Începe să plantezi

 

Așadar, începe întâi să plantezi o sămânță. Citește cărți, mergi la cursuri, seminarii și workshop-uri, implementează-ți obiceiuri productive și vei vedea cum acea sămânță va crește și va deveni un lăstar. Continuă progresiv și acel lăstar va deveni un copac. Continuă și iar continuă și acel copac îți va oferi multe mere frumoase și gustoase.

Atenție! Dacă în acest proces te oprești des, lăstarul tău va muri. Scopul nu este să crești un copac din plastic ci unul natural. Copacul natural are nevoie de viață și viața lui există atunci când tu ești mereu în acțiune.

Sociologul Dan Chambliss spunea în urma unui studiu: ” Performanțele superlative se situează, de fapt, la confluența a zeci de mici abilități sau activități, fiecare deprinsă intenționat sau din întâmplare, care au fost transformate cu mare consecvență în obișnuințe și apoi reunite într-un întreg care le sintetizează. Nu este nimic extraordinar sau supraomenesc în vreuna dintre aceste acțiuni, cu excepția faptului că ele sunt făcute constant și corect, iar împreună produc excelența.”

În încheiere, vreau să te las cu o întrebare: CARE ESTE PLANUL TĂU DE DEZVOLTARE PERSONALĂ?