Lasă-ți frica să moară de foame

 

Intenția este o idee.

 

Intenția este o idee. Ideea este un gând. Gândurile vin și pleacă și gândurile circulă cu cea mai mare viteză posibilă. Când te gândești prea mult înainte de a acționa, vei ajunge să nu acționezi.

Una dintre legile dezvoltării personale enunțată de John C. Maxwell se numește leagea diminuării intenției. Aceasta sună așa: ”Cu cât aștepți mai mult să faci ceva ce ar trebui să faci acum, cu atât mai mari sunt șansele să nu faci niciodată acel lucru.”

Pentru a evita diminuarea intenției, implementează-ți obiceiul Just do it!

Ajungi pe malul piscinei și ai intenția să sari. Dacă nu o faci instant, mintea ta va fi bombardată de gânduri care se autointitulează gânduri de apărare.

Aceste gânduri sunt șirete. Își pun o mască foarte inteligentă: masca perfecțiunii. Ele încearcă să creeze în mintea ta un plan perfect: sari în unghi de x grade, apoi întinzi mâinile, apoi dai din picioare… și în crearea acestui plan perfect tu realizezi că nu ești pregătit.

Realizezi că nu știi toți pașii și evident, te oprești doar la intenția de a sări. Tot timpul când faci un plan, există cel puțin un pas nesigur sau cel puțin un pas pe care nu-l știi.

Astfel, începi să crezi că nu ești pregătit și te oprești doar la intenție. În acest fel, mintea te păcălește în timp ce tu crezi că vrea să te protejeze. Mintea te păcălește în timp ce tu crezi că ea îți este un prieten adevărat.

Atunci, ce poți face?

 

  • Prima variantă: sari pur și simplu.

 

  • A doua variantă: înainte de a ajunge pe mal, vizualizează-ți săritura. Creează în capul tău un scenariu prin care acea săritură iese perfect. Apoi ia-ți viteză și sari!

 

Evident, dacă nu știi să înoți, nu te arunca din prima de la 20 de metri într-o apă foarte adâncă.

Ce vreau să-ți spun este că în general ne oprim la intenție, chiar dacă lucurile pe care ar fi bine să le facem nu implică risc mare.

Dacă riscul este foarte foarte mare, ai o scuză. Însă majoritatea oamenilor procedează invers: creează întâi o scuză imaginându-și un risc mare. Apropo, chiar acum este posibil să fie cutremur, Fugi cât mai repede din casă!

Cred că ai prins ideea: nu diminua intenția, ci mărește viteza de intrare în acțiune!

 

Nu poți elimina frica

 

Nu poți elimina frica, dar o poți face să moară de foame.

Frica este o creație a minții noastre. Frica este un scenariu negativ teoretic, atât de real creat de minte încât de multe ori ne paralizează curajul de a acționa. Deși ea este reală doar în capul nostru, de foarte multe ori frica ne oprește din drum. Ne ține în zona de confort, în acea zonă de aparentă siguranță.

Știm că ne ține în loc și de aceea am vrea să-i dăm delete, am vrea s-o anihilăm, nu-i așa?

Dar nu aceasta este soluția. Frica va face întotdeauna parte din noi. Nu o putem șterge, dar o putem lăsa să moară de foame.

Frica se hrănește cu ganduri. Cu cât te gândești mai mult la frică, cu atât mintea ta o va descrie mai bine și te va face să o vezi mai clar, aproape că va deveni palpabilă. În acest fel ea crește, devine obeză!

În schimb, te poți gândi la reușită, te poți gândi la cum ai succes și vei fi uimit de curajul pe care îl vei obține.

Nu poți avea în același timp 2 gânduri în minte. Asta înseamnă că nu poți hrăni în același timp frica și curajul.

Tu alegi pe cine hrănești și pe cine lași să moară de foame.