Cele mai bune 5 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

De ce să citești cărți de dezvoltare personală?

Cele mai mai schimbări pe care le-am făcut se datorează cărților de dezvoltare personală. Acest lucru s-a întâmplat deoarece cărțile m-au făcut să vad viața personală și viața profesională din noi perspective, prin care am devenit conștient de puterea mea interioară și de oportunitățile din jurul meu.

În fiecare zi suntem bombardați cu o cantitate foarte mare de informații și din păcate, majoritatea informațiilor sunt slab calitative. Potențialul nostru cere să fie hrănit cu informații de calitate și cărțile de dezvoltare personală ne pot ajuta în această direcție.

 

De ce este important să faci o selecție a cărților de dezvoltare personală pe care le citești

În urmă cu 10 ani, numărul cărților de dezvoltare personală era limitat, mai ales a celor traduse în limba română. Acum, cu puțin efort financiar, avem la dispoziție o gamă foarte mare de cărți, atât despre viața personală, despre viața profesională, cât și despre spiritualitate.

Totuși, ce facem, citim toate cărțile de dezvoltare personală?

Amândoi știm că după sănătate, timpul este cea mai valoroasă resursă a noastră. Nu avem timp să citim toate cărțile. Din acest motiv, este important să facem o selecție a cărților de dezvoltare personală pe care urmează să le studiem. Tocmai de aceea, îți prezint mai jos această selecție de cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca ta.

 

Top 5 cărți de dezvoltare personală care m-au ajutat să-mi schimb viața

Într-un fel sau altul, tot ce am citit m-a ajutat și mă ajută în continuare să devin cea mai bună variantă a mea. Dar în topul cărților pe care le-am citit, se află cele despre care îți vorbesc mai jos:

 

  1. „Cele 21 de legi supreme ale liderului” de John C. Maxwell

     Despre autor carti-de-dezvoltare-personala

Când este vorba despre leadership, John C. Maxwell este considerat numărul 1 mondial. El contribuie de peste 40 de ani la dezvoltarea a peste 6 milioane de leaderi din toate colțurile lumii predându-le informațiile din această carte.

     Ce vei învăța din această carte?

În cartea „Cele 21 de legi supreme ale liderului”, John îți predă 21 de principii pe care dacă le aplici în viața ta profesională, descoperi cum poți deveni un leader mai bun. Vei descoperi că leadership-ul nu este ceva cu care te naști, ci este o abilitate pe care o dobândești în urma unui proces intenționat de dezvoltare continuă. Vei descoperi ce poți face pentru a-i influența pe cei alături de care lucrezi să te urmeze pentru ceea ce ești și nu pentru funcția pe care o deții. Vei conștientiza de ce „Leaderii ating inima oamenilor înainte să ceară o mână de ajutor.”

 

  1. „Distruge-ți obiceiurile nocive!” de Joe Dispenza

     Despre autor carti-de-dezvoltare-personala

În urma unui accident, coloana vertebrală a doctorului Joe a fost fracturată grav în 6 locuri. Fără operație, prin autocontrolul minții și al creierului, în mai puțin de un an, el s-a vindecat 100%. De atunci, Joe Dispenza și-a dedicat următorii ani studiind fizica cuantică și cum funcționează mintea. Acum predă cele învățate oamenilor din întreaga lume.

     Ce vei învăța din această carte?

Citind și aplicând informațiile din carte, vei înțelege matematic cum funcționează mintea și creierul. Vei ști cum să elimini din viața ta atât durerile fizice, dar mai ales obiceiurile care îți sabotează succesul. Practic, vei afla cum poți deveni stăpânul vieții tale. Una dintre frazele-cheie din carte este aceasta: „Sunteți o conștiință care folosește un corp și un creier ca să exprime diferite niveluri mentale.”

 

  1. „Psiho-cibernetica” de Dr. Maxwell Maltz

     Despre autorcarti-de-dezvoltare-personala 

Dr. Maxwell Maltz a fost un renumit chirurg estetician. Spre surprinderea sa, Dr. Maltz a observat că deși prin operațiile sale pacienții își schimbau vizibil înfățișarea fizică, cea mai mare parte dintre ei continuau să se vadă pe sine la fel ca înainte de operație. Astfel, Dr. Maltz a început să studieze în amănunt ce este și cum poate fi schimbată imaginea de sine din interior, fără operații estetice.

     Ce vei învăța din această carte?

Vei afla că ești înzestrat cu un mecanism psiho-cibernetic care îți determină calitatea vieții. Vei înțelege cum funcționează acest mecanism și cum îl poți folosi pentru a-ți construi o imagine de sine sănătoasă. Vei ști cum poți avea mai multă încredere în tine și cum îți poți ridica standardele. Dacă ar fi extrag o singură propoziție din carte care să rezume conținutul celor 326 de pagini, aceasta ar fi următoare: „Imaginea de sine stabilește limitele împlinirii individuale.”

 

  1. „Sistemul Maestrului” de Charles F. Haanel

     Despre autor carti-de-dezvoltare-personala

Charles Haanel a fost un renumit autor american și un important om de afaceri ai perioadei 1890-1949. El a condus numeroase companii și a făcut avere punând în practică lecțiile pe care ți le predă în această carte.

     Ce vei învăța din această carte?

Cartea analizează succesul și îți prezintă maniera concretă în care poate fi obținut acesta.În „Sistemul Maestrului” vei descoperi pas cu pas cum funcționează gândurile și cum îți poți transforma dorințele în realitate. Una dintre promisiunile cărții este aceasta: „vei descoperi că ești una cu puterea infinită și că poți pune în aplicare oricând dorești această putere, demonstrându-ți astfel capacitatea de a depăși orice condiție adversă.”

 

  1. „Sparge tiparele” de Seth Godin

     Despre autor 

Seth Godin este diferit de majoritatea autorilor. El îți spune lucrurile direct în față, concis și activează instant în tine acea dorință de schimbare.carti-de-dezvoltare-personala

     Ce vei învăța din această carte?

„Sparge tiparele” este o carte subțire, cât palma de mare. Dar după ce o citești, datorită informațiilor valoroase, vei avea impresia ca ai citit o carte de 2000 de pagini.

În cele 90 de pagini, Seth Godin îți prezintă diferite idei și povești prin care înveți cum să-ți spargi tiparele. Descoperi de ce și cum să fii diferit, într-un sens bun, astfel încât să schimbi atât viața ta, cât și a celor din jur.

Unul dintre citatele de succes preferate din această carte este acesta: „Dacă nu termini, nu se poate considera că ai început, iar dacă nu începi, nu spargi tipare.”

 

Concluzie

După cum îți spuneam și la începutul articolului, carțile mi-au oferit noi perspective, noi ochi prin care să-mi văd viața personală și profesională. Aceste perspective m-au determinat să-mi adresez întrebările potrivite și respectivele întrebări m-au ajutat să mă descoper mai bine și să trăiesc viața pe care mi-o doresc.

Bineînțeles, cititul, doar cititul nu-ți aduce succesul. Dar cititul cărților de dezvoltare personală face parte din temelia succesului tău.

După ce vei citi una dintre cele 5 cărți de mai sus, lasă-mi te rog un comentariu în care să-mi spui ce informații ți-au fost de mare folos.